AKTUALITY
10-08-2017
Chmelařský den na Stekníku
28-06-2017
Školení strojníků česaček a sušáren
Časopis chmelařství
Atlas odrůd chmele
Národní úložiště šedé literatury
Účelové hospodářství Stekník
Výzkumná stanice Tršice
POKUSNÝ MINIPIVOVAR

Pokusný minipivovar ve Chmelařském institutu

Klasická technologie

Technické parametry

Objem varny: 65 litrů
Technologie: klasická, kvašení ve spilce v otevřených kvasných nádobách (nerez ocel)
Chmelovar: 90 minut
Kvašení mladiny: 7ºC po dobu 7 - 10 dní
Dokvašování a ležení: 8 týdnů, +2ºC
Filtrace: deskový filtr, celulozové vložky
Plnění: láhve 0,33 l pod inertní atmosférou CO2; 30 až 50 l KEG sudy
Slad: komerční slad, jednorázový nákup na celou sezónu
Kvasnice: typ 95, Královský pivovar Krušovice

Technologie CKT

Objem: 55 litrů

Činnost minipivovaru

  
Testování pivovarské kvality novošlechtěných chmelů
  
Ověřování pivovarské kvality nových českých i zahraničních odrůd chmele
  
Spolupráce s průmyslovými pivovary při vývoji nových značek piv
  
Příprava piv pro soutěže v rámci pivovarsko-chmelařských kongresů a seminářů

Kontakt

Ing. Karel KROFTA, Ph.D. (vedoucí)

Telefon: +420 415 732 118
E-mail:

Jan Hervert (sládek)

Telefon: +420 415 732 119
E-mail:

Napsali o nás

Vysílali o nás

Odkazy

  ©2012 Chmelařský institut s.r.o.
  438 01 Žatec, Kadaňská 2525
Telefon: +420 415 732 111, fax: +420 415 732 150
e-mail:
Created by Aranka & Cogito - tvorba stránek | xhtml | css