[aktualizace k 23. 9. 2024]
 
Testování různých odrůd chmele (domácí, zahraniční)
 
Testování nových genotypů chmele (novošlechtění)
 
Vývoj nových receptur piv
 
Zkoušení různých variant chmelení (whirlpool (chlazený), hop back (hlávky), chmelení za studena)
 
Testování kmenů pivovarských kvasinek
 
Spolupráce s pivovary při vývoji nových značek piv
Zakázkové vaření piva dle zadání zákazníka (ležák, pšeničné, ALE, NEIPA, ...). NOVINKA v nabídce od září 2024
 
Organizace soutěže
degustace piv při Žatecké DOČESNÉ na aule Chmelařského institutu s.r.o. v Žatci
 
Vaření piv pro semináře a workshopy:
 
Vaření piv pro podporu prodeje českého chmele:
 
Kvalifikovaná účast v degustačních komisích, porotách, odborných panelech aj.:
 
objem varny max. 100 litrů
 
spilka (prostorové i řízené chlazení)
 
dělená varna (3x mladinová pánev, 25 l, 3x chladící káď 25 l, možno provést 3 chmelení ze stejné sladiny)
 
ležení - nerezové KEG sudy (5 - 50 litrů)