AKTUALITY
08-03-2018
Ekonomicko-technologický seminář
06-03-2018
Seminář "Ochrana chmele 2018 - Žatec"
28-02-2018
Seminář k agrotechnice chmele
10-12-2017
ÚKZÚZ zveřejnil oficiální výsledky sklizně chmele za rok 2017
Časopis chmelařství
Atlas odrůd chmele
Národní úložiště šedé literatury
Účelové hospodářství Stekník
Výzkumná stanice Tršice
POKUSNÝ MINIPIVOVAR

Pokusný minipivovar ve Chmelařském institutu

Klasická technologie

Technické parametry

Objem varny: 65 litrů
Technologie: klasická, kvašení ve spilce v otevřených kvasných nádobách (nerez ocel)
Chmelovar: 90 minut
Kvašení mladiny: 7ºC po dobu 7 - 10 dní
Dokvašování a ležení: 8 týdnů, +2ºC
Filtrace: deskový filtr, celulozové vložky
Plnění: láhve 0,33 l pod inertní atmosférou CO2; 30 až 50 l KEG sudy
Slad: komerční slad, jednorázový nákup na celou sezónu
Kvasnice: typ 95, Královský pivovar Krušovice

Technologie CKT

Objem: 55 litrů

Činnost minipivovaru

  
Testování pivovarské kvality novošlechtěných chmelů
  
Ověřování pivovarské kvality nových českých i zahraničních odrůd chmele
  
Spolupráce s průmyslovými pivovary při vývoji nových značek piv
  
Příprava piv pro soutěže v rámci pivovarsko-chmelařských kongresů a seminářů

Kontakt

Ing. Karel KROFTA, Ph.D. (vedoucí)

Telefon: +420 415 732 118
E-mail:

Jan Hervert (sládek)

Telefon: +420 415 732 119
E-mail:

Napsali o nás

Vysílali o nás

Odkazy

  ©2012 Chmelařský institut s.r.o.
  438 01 Žatec, Kadaňská 2525
Telefon: +420 415 732 111, fax: +420 415 732 150
e-mail:
Created by Aranka & Cogito - tvorba stránek | xhtml | css