Sobota 7. 9. 2024
Žatec, 10-17 h
Infocentrum Chrámu chmele a piva (u orloje)
Doprovodná akce při 67. Žatecké Dočesné.
Čtyři sládci ze čtyř žateckých pivovarů se domluvili, že pro návštěvníky Dočesné uvaří festivalové pivo [...viz níže]. S nápadem přišel náš sládek Jan Hervert.
Za 90 Kč jste se mohli stát degustátory a vybrat pivo, které vám nejvíce chutná.
Celkem bylo odevzdáno 350 hlasovacích lístků. Nejvíce lidem zachutnalo pivo z minipivovaru Chrámu chmele a piva (Restaurant U Orloje), které uvařil sládek Petr Wiesinger.
Na pódiu při vyhlašování výsledků Vladimíru Valešovi (Chmelařské muzeum) asistovala Bc. Sabina Trnková z oddělení šlechtění chmele.
Slad do soutěže věnovala firma Svoboda-Fraňková spol. s r. o., chmel Bohemia Hop, a.s.
Čtyři sládci ze čtyř žateckých pivovarů se domluvili, že pro návštěvníky Dočesné uvaří festivalové pivo, spodně kvašený ležák s použitím těch nejlepších českých surovin: Plzeňského humnového sladu a nejlepšího aromatického chmele, Žateckého poloraného červeňáku. Plnoletá veřejnost se mohla stát degustátorem a rozhodnout, které z těch čtyř piv jí zachutnalo nejvíc.
Degustace proběhla pod názvem „Ochutnej Žatec“ v sobotu 7. září od 10 do 17 hodin v Infocentru Chrámu Chmele a Piva.