Po 2. 9. 2019
Praha
Český institut pro akreditaci, o.p.s.
Český institut pro akreditaci, o.p.s., udělil dne 2. 9. 2019 chemické laboratoři Chmelařského institutu akreditaci pro vybrané chemické analýzy chmele podle ČSN EN ISO/IEC 17025:2018.
CHI je akreditován od: 02. 09. 2019
Udělení akreditace je platné do: 02. 09. 2022.
Pořadové číslo | Analýza | Metoda | Předmět metody |
1. | Stanovení vlhkosti gravimetricky | ČSN 46 2520-3; EBC 7.2 | Hlávkový a granulovaný chmel |
2. | Stanovení konduktometrické hodnoty titrační metodou po extrakci toluenem | ČSN 46 2520-15 | Hlávkový a granulovaný chmel |
3. | Stanovení konduktometrické hodnoty titrační metodou po extrakci diethyletherem | EBC 7.5 | Hlávkový a granulovaný chmel |
4. | Stanovení konduktometrické hodnoty titrační metodou po extrakci diethyletherem | EBC 7.6 | Chmelové extrakty |
5. | Stanovení alfa a beta hořkých kyselin metodou HPLC-DAD | EBC 7.7 | Hlávkový a granulovaný chmel, chmelové extrakty |
6. | Stanovení reziduí pesticidů metodou QuEChERS ve spojení s HPLC-MS/MS(TOF) | ČSN EN 15662 | Hlávkový a granulovaný chmel, chmelové extrakty |
Ing. Karel KROFTA, Ph.D.
vedoucí chemického oddělení CHI
Tel. (kancelář): 415 732 118
Tel. (gsm): 728 062 397
E-mail:
ČSN EN ISO/IEC 17025
Všeobecné požadavky na kompetenci zkušebních a kalibračních laboratoří
(General requirements for the competence of testing and calibration laboratories)
Datum účinnosti: od 01. 05. 2018
ČSN 46 2520-3
Zkoušení chmele. Stanovení vlhkosti
(Testing of hops. Determination of moisture)
Datum účinnosti: od 01. 03. 1991
ČSN 46 2520-15
Zkoušení chmele - Část 15: Stanovení konduktometrické hodnoty chmele
(Testing of hops - Part 15: Determination of alpha bitter acid by the conductometric method)
Datum účinnosti: od 01. 12. 1997
ČSN EN 15662
Potraviny rostlinného původu - Multimetoda pro stanovení reziduí pesticidů s použitím analýzy založené na GC a LC po extrakci acetonitrilem/separaci a předčištění pomocí disperzní SPE - Modulární metoda QuEChERS
(Foods of plant origin - Multimethod for the determination of pesticide residues using GC- and LC-based analysis following acetonitrile extraction/partitioning and clean-up by dispersive SPE - Modular QuEChERS-method)
Datum účinnosti: od 01. 12. 2018
EBC 7.2 Moisture Content of Hops and Hop Products
EBC 7.5 Bitter Substances in Hops and Hop Products: Ganzlin Modification of the Wöllmer Method
EBC 7.6 Bitter Substances in Hop Extracts: Ganzlin Modification of the Wöllmer Method
EBC 7.7 Alpha and beta acids in Hops and Hop Products by HPLC